Werkweek 3e graad Fotografie

De leerlingen van de 3e graad Fotografie proeven tijdens hun werkweek van enkele workshops gegeven door gerenommeerde fotograferen. 

Project foto van Kunstkaai
Project foto van Kunstkaai (spotlights op een danseres)

Werkweek 3 Beeldende en Audiovisuele Kunsten

Wij zijn 3 BAK, de leerlingen van de richting Beeldende en Audiovisuele Kunsten. Wij trekken er graag op uit om geïnspireerd te worden. We hebben 3 dagen gewerkt met recyclagemateriaal dat we aan de bocht van de Schelde gevonden hebben. Met wat je daar allemaal kan vinden kan je een volledige kunsthal vullen. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Afval dat gebruikt wordt als recyclagemateriaal voor beeldende kunst door de leerlingen BAK van Kunstkaai
Een piano gemaakt door de leerlingen 3BAK van Kunstkaai dat bestaat uit afval uit de schelde.

Werkweek Destelheide in Dworp

Elk schooljaar gaan de leerlingen van het 4e jaar KSO op werkweek naar Destelheide gelegen in Dworp. De leerlingen werken er 4 dagen intensief toe naar een toonmoment. 

Voor een schoolproject gooit een jongen stenen tegen een muur terwijl een andere leerling van Kunstkaai dit filmt.
Een groep leerlingen van Kunstkaai verzamelen voor een rij Apple schermen.

Baken van Burgerzin

Onze school heeft de prijs Baken van Burgerzin uitgereikt door de vzw Auschwitz in Gedachtenis ontvangen. De vzw erkent hiermee die bijzondere inspanningen die de school levert op het vlak van herinneringseducatie en de initiatieven om de leerlingen tolerantie en burgerzin bij te brengen. Kunstkaai is de eerste Nederlandstalige school die dit label krijgt.

We zijn ondertussen in de verschillende vakken levensbeschouwing ook druk bezig om onze leerlingen het beste van zichzelf te laten geven voor de huidige wedstrijd. Het thema ‘Het extremisme is terug’ is een hele uitdaging, maar we hebben vertrouwen in hun kijk op het leven. Als ze zich willen geven, komt er alweer originele blik op een moeilijk thema uit.

Mia Van de Velden, leerkracht en drijvende kracht achter de herinneringseducatie : "Onze school heeft doorheen haar bestaan een lang parcours van campagnes afgelegd om onze leerlingen te helpen zich te ontwikkelen tot bewuste, respectvolle burgers. Onze KSO/TSO/BSO afdelingen kunnen in vele vakken - niet alleen in de levensbeschouwelijke - werken rond de problemen van vandaag. Dat we deze erkenning nu ook van buitenaf krijgen doet deugd!"

Op woensdag 23 januari 2019 viel onze school een bijzondere eer te beurt: Charlotte Mens van 7 Design & Expo+ werd uitgenodigd als spreker op de ‘Internationale Dag van Herinnering aan de Slachtoffers van de Holocaust’.
Bovendien kreeg zij een uitnodiging voor de lunch voorafgaand aan de plechtigheid.
We mogen echt trots zijn op deze getalenteerde en gemotiveerde jongedame! Ze heeft haar mannetje gestaan.

Een leerling van Kunstkaai poseert voor een foto op de 'Internationale Dag van Herinnering aan de Slachtoffers van de Holocaust'.
Foto van een leerling van Kunstkaai tijdens een evenement waar zij als spreker optrad.