Jaar:
3de jaar
4de jaar
Studiedomein:
Kunst en Creatie
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit

Over deze opleiding

Is de studierichting Decor en Etalage iets voor mij?

Ben je creatief en heb je oog voor detail? Wil je verhalen vertellen in etalages en interieur van winkels of wil je weten hoe het decor van je favoriete programma opgebouwd wordt? Ben je graag met de aankleding bezig van een ruimte?  Dan zit je in de richting Decor en Etalage (bij ons heet dit Design & Expo) op jouw plek!

Deze artistieke studierichting biedt een brede en vooral praktische opleiding met veel afwisseling en richt zich zowel op de reclamewereld als op de etalage- en/of de decoratiesector.

Onze leerlingen in actie

Wat leer je in de studierichting Decor en Etalage?

Je leert brainstormen, ontwerpen, experimenteren, nauwkeurig uitvoeren en doelgericht presenteren. Je werkt met allerlei materialen (karton, papier, hout, leder, papier-maché, klei, ...) en je staat open om nieuwe technieken aan te leren, zowel manueel als digitaal. Je wordt ondergedompeld in de wereld van kleuren, vormen, composities en typografie. Je leert hier met aandacht naar kijken en proeft van creatieve computerprogramma’s om een idee uit te werken of een affiche op te maken.

Bekijk het ruimteschip gemaakt door de leerlingen van de 2de graad op YouTube

Lessentabel

Basisvorming 3e jaar 4e jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken: Nederlands - geschiedenis - aardrijkskunde 5 5
Project algemene vakken: wiskunde - natuurwetenschappen 3 3
Engels 2 2
Specifieke vorming    
Esthetica: kunsttaal in beeld 1 1
Waarnemingstekenen: perspectief atelier 2 2
Ontwerp en experiment 3 3
Ruimtelijk atelier 6 6
Digitaal atelier 4 4
Presentatie atelier 4 4

 

Lesplaats(en)

Wat na deze opleiding?

Wat kan je verder studeren na Decor en Etalage?

Na de 2e graad ben je klaar om naar de 3e graad Decor, Etalage en Publiciteit (Design & Expo+) te gaan en maak je een keuze tussen 2D of 3D-ontwerp. Je kan ook een andere artistieke richting binnen de arbeidsmarktgerichte finaliteit volgen.

In de 3de graad bereid je je voor om te gaan werken in de sector. Studeer je graag verder na je arbeidsmarktgerichte studierichting, dan kan je kiezen voor een 7de leerjaar gericht op het hoger onderwijs (ook: 7de Naamloos Jaar of 7de Voorbereidend Jaar). In dit theoretisch jaar krijg je een stevig pakket extra basisvorming, leer je onderzoeken en maak je kennis met de hogeschool.